Opvoedwinkel

Opvoedwinkel Twinkeltje maakt deel uit van de Van Veldhuizen Stichting te Rotterdam. 

Op 1 mei 2001 opende Opvoedwinkel Twinkeltje Crooswijk voor het eerst de deur voor ouders en opvoeders van de deelgemeente Kralingen/Crooswijk. Sinds die tijd zijn er drie punten bijgekomen waar ouders binnen kunnen lopen voor informatie en advies over opvoeden: in Kralingen, Oude Noorden en de Esch.
 

In Opvoedwinkel Twinkeltje kunnen ouders en andere opvoeders die wonen in de gebieden Kralingen/Crooswijk/de Esch en Noord (Oude Noorden), vrijblijvend en kostenloos terecht voor informatie en advies over opvoeding van kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar. Tijdens de openingstijden is een opvoedconsulente, pedagoog (of pedagoog in opleiding) aanwezig om uw vragen te beantwoorden. Er zijn geen wachtlijsten en er wordt niet gewerkt met dossiers.

Er is veel informatie over de opvoeding en de ontwikkeling van kinderen aanwezig zoals folders en ouderbrochures met praktische tips.  Ook zjn boeken, tijdschriften en documentatie aanwezig om in te kijken.  Een uitgebreide sociale kaart kan informatie verschaffen over gegevens van organisaties/instellingen die zich richten op jeugd en jongeren.

Er is de mogelijkheid om een afspraak te maken voor het opvoedspreekuur bij de pedagoog. Maar gewoon even binnenlopen voor een foldertje over bijvoorbeeld het slapen van jonge kinderen kan ook.

Twinkeltje werkt ook outreachend en heeft hiermee een groot bereik: ouders worden opgezocht op plekken waar ze veel komen zoals op scholen, in buurthuizen en in wijkservicepunten. Hier wordt met name veel in groepsverband gedaan zoals koffiebijeenkomsten, activiteiten voor ouder en kind, oudercursussen enz. Dit alles wordt gerealiseerd op maat en op vraag van de (groep) ouders/opvoeders: er wordt gewerkt vanuit een vraaggerichte benadering.

Ons doel is: voorkomen dat opvoedvragen leiden tot opvoedproblemen. Voor meer informatie kunt u hier onze folder downloaden.

Voor professionals en partners: voor meer informatie kunt u hier onze flyer downloaden